Šta da jedete pre i posle treninga?

Koliko je bitno da budete fizički aktivni, toliko je bitno i da pažljivo birate šta ćete da jedete pre i posle treninga.

Nažalost, većina vežbača, a pogotovo početnika zanemari ove obroke, a nisu svesni koliko će upravo oni doprineti da se rezultati što pre primete. 

Nutricionisti savetuju da u obrocima pre i posle treninga unesete odgovarajuće hranljive materije i da iste konzumirate u odgovarajuće vreme.

Kako tvrde stručnjaci, cilj obroka pre treninga je da pripremi telo za napor. Dok ishrana nakon treninga treba da pomogne mišićima da se oporave, podstakne njihov rast, smanji masne naslage i povrati energiju.

Kako bismo vam pomogli i olakšali pripremu obroka, pogledajte šta bi trebalo da uvrstite u ishranu pre, a šta nakon što završite sa vežbanjem.

Šta da jedete pre treninga?

Ukoliko imate dva ili tri sata do treninga preporučuje se obrok bogat protenima i ugljenim hidratima. A ako počinjete vežbanje za pola do sat vremena, izaberite hranu koja se lako vari poput banane, jabuke, grčki jogurt, ili proteinsku čokoladicu… Pre treninga je dozvoljena i mala doza kofeina.

A šta da jedete posle treninga?

Nakon odrađenog treninga najbolja opcija je uravnotežen obrok poput ribe, piletine ili mesa sa povrćem. Možete konzumirati i pirinač, krompir ili salatu.

Takođe, nemojte dozvoliti da propustite obroke nakon treninga, a pogotovo vodite računa o hidrataciji. Ukoliko ne pružite organizmu nove izvore energije u roku od sat do dva nakon vežbanja mišići se verovatno neće potpuno oporaviti.

Treninzi u Mega Gym-u

Usluge i programi fitnes centara Mega Gym namenjene su rekreativcima, profesionalnim sportistima, amaterima i osobama kojima je potrebna rehabilitacija nakon povreda.

Osim što ćete dobiti kvalitetan trening i kompletnu uslugu u svim Mega Gym teretanama, sa našim stručnim trenerima možete popričati i vezano za ishranu i obroke pre i posle odrađenog treninga. 

Fitnes centri Mega Gym su opremljeni najboljim kardio mašinama i velikim brojem mesta za vežbanje. Poseduju multifunkcionalne sale (integrisan prostor za vežbanje), monitore  za praćenje TV programa, muške i ženske svlačionice sa velikim brojem garderobnih ormarića, tuševa i toaleta.

Svaka lokacija ima dosta prirodnog svetla, ali i najsavremenije sisteme ventilacije. Posebna pažnja je posvećena ozvučenju i odabiru adekvatne muzike, koja će vas motivisati da date najbolje od sebe na putu ka ostvarenju rezultata.

U ponudi MEGA GYM teretana su vođenipersonalnigrupni treninzi (u Novom Sadu), kao i samostalno korišćenje teretane.

Kod vođenih i personalnih možete biti fleksibilni sa vremenom i izabrati vreme koje vam odgovara.

U fitnes centrima se nalaze i barovi u kojima se može popiti voda, kafa, sok od ceđenog voća i proteinski šejkovi vrhunskog kvaliteta.

Dođite i uverite se zašto je Mega Gym VIŠE OD FITNESA.

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About