fbpx

Mega Gym

sajt

Završen je prvi MEGA GYM GAMES 2022.

Prvo takmičenje vezano za CALISTHENICS i STREETLIFTINGMEGA GYM GAMES 2022“ održano je 19. i 20. novembra na lokaciji Mega Gym Novi Sad (Temerinska 95).

Tokom dva dana bilo je ukupno 53 takmičara koji su se trudili da postignu svoj maksimum i kući ponesu pehar ili medalje. Pored takmičara, podršku su im pružale treneri iz naše teretane, prijatelji i kolege i učinili da atmosfera bude uzbudljiva i sjajna.  .

Osim takmičarskog dela, prisutni su imali priliku da pogledaju dva pokušaja obaranja rekorda. Jovan Mastilović, pokušao je da obori Ginisov rekord u sklekovima sa 100 kg u maksimalnom broju ponavljanja, dok je Davor Čajić probao da uradi što više sklekova na jednoj ruci u roku od 60 sekundi. Momci su bili zaista sjajni, ali ovaj put je Jovan uspeo da nazvanično obori rekod.

Prvi dan takmičenja bio je namenjen za ENDURANCE (poligone), a učestvovale su i žene i muškarci. Dame su imale tu čast da prve započnu takmičenje i pokažu svoj maksimum u zadatim vežbama. Pet devojaka, koliko ih je bilo na takmičenju, pokazale su sjajne rezultate, ali tri su se posebno izdvojile i zaslužile pehar i medalje.

Prvo mesto, pehar i novčanu nagradu, kao i pakete sponzora, osvojila je Anja Radović. Drugo mesto je zauzela Nena Milutinović, a treće Miona Milošević, a Reload i Proteini.si obradovali su ih paketima.

Sponzor prvog dana takmičenja bio je energetsko piće Reload. Reload Energy je energetski šot, količine 60ml – pije se u jednom gutljaju. Optimalan miks aktivnih sastojaka (koncentrisana doza kofeina, taurina i kombinacija vitamina B) snažno deluje na momentalan porast energije i vraćanje fokusa.

Nakon dama, na redu su bili momci da pokažu svoje najbolje rezultate. Ukupno ih je bilo 23 i dok su strpljivo čekali svoj red, atmosfera je bila sjajna, a tome je doprineo i DJ koji je pažljivo birao muziku. Momci su bili podeljeni po kategorijama (u zavisnosti od njihove kilaže), a nagradili smo pobednike novčanom nagradom, paketima Reload i Proteini.si i peharom kako bi im ovaj dan ostao u lepom sećanju.  Za osvojena druga i treća mesta u kategorijama, sponzori su takođe pripremili pakete, a obezbeđene su i medalje.

Imena pobednika (muškarci po kategorijama)

Kategorija: -75

 1. Nikola Raketić
 2. Stefan Radović
 3. Ismail Berk

Kategorija: -85

 1. Nikola Stefanović
 2. Bruno Skelja
 3. Marko Laković

Kategorija: +85

 1. Nikola Bogdanović
 2. Dusan Todorov
 3. Bojan Grozdanić

Drugi dan takmičenja (20. novembar) bio je rezervisan za ORM total.

Ljubitelji streetliftinga jedva su čekali priliku da pokažu svoje najbolje rezultate, ali pre takmičarskog dela, igre su otvorile dve devojčice koje treniraju streetworout. Na oduševljenje svih, devojčice su pokazale da se od najmlađih godina može trenirati uz prisustvo stručnog trenera.

Sponzor drugog dana takmičenja bio je Activlab, proizvođač sportskih suplemenata na domaćem tržištu. Activlab je obradovao pobednike u kategorijama odličnim paketima, a kao i prvog dana obezbeđeni su pehari, medalje, kao i novčana nagrada za koju se pobrinula Fitnes oprema Rekreacija, glavni sponzor celog takmičenja.

Imena pobednika (muškarci po kategorijama)

Mlađi od 18 godina ( -75kg)

 1. Matija Stefanović
 2. Radovan Repac
 3. Luka Marinković

Mlađi od 18 godina ( +75kg)

 1. Mateja Marković
 2. Muhamed Mekić
 3. Stefan Dukić

Kategorija: -75kg

 1. Petar Spastić
 2. Nikola Raketić
 3. Stefan Radović

Kategorija: -85kg

 1. Nikola Stefanović
 2. Nikola Bogdanović
 3. Antonio Džoić

Kategorija: +85kg

 1. Dušan Nikolić
 2. Nemanja Timotijević
 3. Prokić Vladimir

Kako bi Mega Gym Games prošle u najboljem redu i kako bi se pravedno proglasili pobednici, pobrinule su se sudije na takmičenju.

Sudije su i tokom kvalifikacija imale zadatak da izaberu kandidate koji će prisustvovati na takmičenju.

Zahvaljujemo se Milanu Pašćanu, Jovanu Mastiloviću i Luki Dragutinoviću koji su se odlično snašli u ulogama sudija i dali svoj doprinos takmičenju.

Još jednom se zahvaljujemo i sponzorima : Fitnes oprema Rekreacija, Reload, Activlab i Proteini.si

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs