fbpx

Mega Gym

sajt

Šta je kardio trening i zašto je bitan?

Kardio trening je najbolji način za skidanje kilograma, postizanje i održavanje kondicije. Upravo zato nas ne čudi da mnogi započnu svoju avanturu vežbanja upravo od kardio vežbi.

Pre bilo koje fizičke aktivnosti, dobro se informišite kako biste sa sigurnošću znali da ste izabrali najbolji vid vežbe i niste ugrozili svoje zdravlje.

Pod kardio treningom podrazumevaju se različite vežbe, kako napolju, tako i unutra. Pronađite one koje će najviše odgovarati vašim životnim navikama i ciljevima. 

U nastavku vam otkrivamo šta sve podrazumeva kardio trening i zašto je ovakav način vežbanja izuzetno zdrav za srce i ceo organizam.  

sta-je-kardio-trening

Šta je zapravo kardio?

Najjednostavnije objašnjeno, kardio je skraćeni naziv za kardiorespiratorne treninge. Pod ovim terminom misli se na sve vežbe koje stvaraju takvu energiju u vašem organizmu tako da se  otkucaji vašeg srca povećaju, a to dovodi do bržeg pumpanja krvi kroz vene.

Prednosti koje kardio trening donosi telu su brojne, ali izdvojićemo to da su naučnici utvrdili da osobe koje redovno vežbaju kardio imaju manje šanse od srčanog udara i iznenadne smrti.

Dodaćemo i da kardio vežbe podmlađuju i čine da organizam bude otporniji, a dobro utiču i na mentalno zdravlje.

U Mega Gym teretanama, kardio je deo svakog efikasnog treninga, a naši stručni treneri ga rado preporučuju i početnicima kako bi što pre postigli ili održali kondiciju.

Mega Gym fitnes centri opremljeni su kvalitenim kardio jedinicama, a vežbače će posebno oduševiti MATRIX multimedijalne konzole u Mega Gym Novi Sad i Mega Gym Zelena Avenija.

Kardio trening i početnici

Kardio vežbe preporučuju se i osobama koje nikad nisu vežbali i prvi put su rešili da budu fizički aktivni. Naravno, savetuje se da krenete za treningom niskog inteziteta i da postepeno povećavate u dogovoru sa instruktorom.

Kod svakog treninga najvažnije je da vam prija i da rezultati postepno dolaze.

Tokom vežbanja povedite računa o hidrataciji, obavezno se dobro zagrejte, slušajte svog trenera, kao i svoje telo.

Kardio vežbe su različite, u spoljnim uslovima to može biti trčanje ili vožnja bicikla, dok ćete u teretani verovatno odabrati neku od kardio jedinica, poput trake za trčanje.

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs