Personalni trener: Kako i gde da pronađete kvalitetnog?

Sigurno ste ovo pitanje postavili sebi bar jednom tokom donošenja odluke da je vreme da počnete da vežbate. Možda ste pomislili da to ne mora da bude komplikovana misija i da je dovoljno u dva klika na internetu pronađete trenera koji će uspeti da vas motiviše da vežbate.

Koliko god da je ponuda velika, pronaći iskusnog i dobrog ličnog trenera nije najlakši posao.

Personalni trener trebalo bi da bude osoba od poverenja sa dovoljno iskustva i što je najvažnije posvećen svojim klijentima.

Lični ili personalni trener ne samo da izrađuje fitnes plan vežbačima i pokazuje grupu vežbi, već ih i motiviše i trebalo bi da bude najveća podrška na putu do željenog cilja.

Upravo zbog ovih osobina nije najjednostavniji proces pronaći instruktora koji odgovara tom profilu i spreman je da inspiriše klijente da hrabro nastave ka zdravim promenama.

Nešto više o personalnim treninzima u MEGA GYM-u pročitajte ovde

Ukoliko ste više zainteresovani za vođene treninge, sve informacije su na linku

Koje su osobine dobrog personalnog trenera?

Osoba koja će vam glavni mentor i vodič kroz jednu od životnih transformacija treba pre svega da bude profesionalna i iskusna u svom poslu. Bez ustručavanja svom budućem instruktoru postavite sva pitanja koja imate na umu i koja će vam pomoći da u njega/nju steknete poverenje.

Takođe, veoma je važno da i vi budete iskreni i popričate o  ciljevima, životnim navikama, zdravstvenim tegobama (ukoliko ih imate), očekivanjima…

Ono što je bitno da zapamtite jeste da krajnji rezultat zavisi od vas i dobre komunikacije sa trenerom. Ukoliko izgradite prijateljski i iskren odnos sa  instruktorom, lakše će vam biti vežbanje, a treninzi će postati zanimljiviji.

Isto tako, u danima kada osetite da vam određena grupa vežbi ne prija ili želite da usporite tempo, naglasite svom mentoru. Zapamtite, vežbanje treba da bude akcija koju obavljate s osmehom na licu i posle koje ćete izaći zadovoljniji i ponosniji.

Ukoliko u bilo kom trenutku primetite da trening i celokupno vežbanje ne ide u smeru u kome želite, recite to svom treneru ili nadležnom u fitnes centru.

Zašto angažovati personalnog trenera

Bilo da ste početnik ili profesionalac, nije uvek najlakše doći do željenih rezultata. Dosta je faktora koji usporavaju napredak i nije dovoljno biti redovan na treninzima i uporan.

Uz profesionalnu pomoć imaćete osobu koja će pomoći da što pre primetite plodove svog fizičkog truda.

Osim toga, personalni trener je sjajna podrška i motivacija pa su veći izgledi da ne odustanete u trenucima kada sve izgleda beznadežno. Takođe, vrlo male  šanse su da neku vežbu odradite pogrešno jer imate stalan nadzor.

Gde pronaći dobrog personalnog trenera?

U MEGA GYM teretanama rade iskusni, stručni i posvećeni instruktori koji su u potpunosti usmereni na svoje vežbače.

Osim profesionalne pomoći, treneri u MEGA GYM-u su tu da motivišu klijente i pokažu da koncept vežbanja ne treba da bude napor, već zadovoljstvo.

Zahvaljujući teretanama koje su opremljene vrhunskom i kvalitetnom opremom i salama koje su besprekorno čiste, vežbanje je pravo uživanje.

MEGA GYM posluje na čak 7 lokacija, pa u zavisnosti od one koja vam najviše odgovara, možete pronaći odgovarajućeg trenera.

Sve informacije o uslugama, cenama, lokacijama poglegledajte na www.megagym.rs

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About