Koliko puta nedeljno treba da vežbate?

Svi znamo da je redovno vežbanje jedna od najboljih stvari koju možete sebi priuštiti. Manjak vremena je uglavnom izgovor zašto neko izbegava da se posveti treningu i upravo zato su istraživači obavili jednu zanimljivu studiju.

Naime, naučnici su istražili koliko dana u nedelji treba da se posvetite vežbanju kako biste obezbedili jak imunitet.

koliko puta vezbati

Istraživači sa Unverziteta u Engleskoj ispitivali su 60.000 ljudi između 1994. do 2012. godine. Ispitivali su njihove navike kada je vežbanje u pitanju.

Pratili su one koji ne vežbaju uopšte, one koji vežbaju svaki dan, one koji vežbaju nekoliko puta nedeljno i one koji vežbaju 150 minuta umerenog treninga vežbi ili imaju 75 minuta intezivnih vežbi.

Kao što se i očekivalo utvrđeno je da su oni koji su vežbali imali manji rizik od srčanog udara u odnosu na nevežbače. Takođe, ovim istraživanjem je utvrđeno da je potrebno da vežbate bar dva puta nedeljno kako biste obezbedili sebi bolji imunitet i zdravlje.

Treninzi u Mega Gym teretanama

U svim Mega Gym fitnes klubovima na raspolaganju su vođeni, personalni treninzi, kao i samostalno korišćenje teretane.

Bilo da želite da vežbate dva puta ili više puta u toku sedmice, u Mega Gym 

U Novom Sadu, vežbači mogu zakazati i grupne treninge u različitim vremenskim intervalima, više o grupnim pogledajte na linku.

Fitnes centri Mega Gym su opremljeni najboljim kardio mašinama i velikim brojem mesta za vežbanje.

Poseduju multifunkcionalne sale (integrisan prostor za vežbanje), monitore  za praćenje TV programa, muške i ženske svlačionice sa velikim brojem garderobnih ormarića, tuševa i toaleta.

Svaka lokacija ima dosta prirodnog svetla, ali i najsavremenije sisteme ventilacije. Posebna pažnja je posvećena ozvučenju i odabiru adekvatne muzike, koja će vas motivisati da date najbolje od sebe na putu ka ostvarenju rezultata.

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About