Kako vežbati tokom leta i visokih temperatura?

Skoro svako ko želi da se bavi fizičkim aktivnostima zapitao se kako da vežba tokom leta i visokih temperatura i da li je možda bolje da sve aktivnosti odloži za prijatnije vreme.

Grupa naučnika pozabavila se ovim pitanjim i pomno su istražili sve opcije pre priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Tom prilikom dali su par saveta koje možemo da primenimo tokom najtoplijih meseci u godini.

Verujući njima na reč, ukoliko se pridržavamo sledećih smernica, možemo bez brige vežbati tokom najtoplijeg doba godine.

Vežbanje u zatvorenim prostorijama

Treniranje u klimatizovanom prostoru i u ranim jutarnjim časovima je spas za sve vredne vežbače koji ne žele da propuštaju treninge. Naučnici su potvrdili da osobe koje preferiraju vežbanje na otvorenom tokom najtoplijih dana bi trebalo da se prebace u zatvorene prostore ili izaberu mesto za dosta zelenila.

Sve MEGA GYM teretane opremljene su vrhunskom opremom, klimatizovane i besprekorno čiste, idealne za vežbanje pri visokim temperaturama.  

Toplo tuširanje

Iako deluje kao najgori mogući savet, naučnici tvrde da je topla voda odlična posle napornog treninga jer šalje mozgu signal da telo treba da se ohladi. Naravno, ne treba preterivati, a možete isprobati i kontrastno tuširanje – jedan minut u hladnoj ili mlakoj, minut u toploj vodi.

Hladan napitak pre treninga

Jedan od omiljenih saveta je da popijete ledeni napitak pre početka treninga jer će vam biti lakše da završite vežbanje. Naravno, budite obazrivi i ne preterujte sa količnom hladnog napitka. Dovoljno je da iscedite limun, ohladite ga na kratko u frižideru i popijete na putu do teretane.

Još jedna prednost MEGA GYM fitnes centara su barovi na pojedinim lokacijama u kojima se može popiti voda, kafa, sok od ceđenog voća i proteinski šejkovi vrhunskog kvaliteta. Naši vežbači obožavaju MEGA BAR NOVI SAD  jer je pravo mesto gde se mogu opustiti pre ili posle vežbanja. 

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About