5 razloga zašto treba da upišete dete na borilački sport

Borilačke veštine vrlo često su u medijima i filmovima prikazane kao nasilno ponašanje. Upravo zbog takve slike koja se širi kanalima nije novost da se nalazi na otpor kada se spomenu borilački sportovi. Međutim, svi koji treniraju ili se indirektno upoznaju sa ovim veštinama, vrlo brzo promene mišljenje. Slobodno možemo da kažemo sa razlogom jer su borilački sportovi dobri i za fizičko i sa psihičko zdravlje.

Borilački klub Car Dušan Silni iz Novog Sada i Mega Gym, udružili su snage i od decembra 2022. na lokaciji Novi Sad (Temerinska 95), pored vežbanja u fitnes centru, svi zainteresovani moći će da vežbaju borilačke sportove. Više o tome pogledajte ovde.

U nastavku pročitajte i 5 razloga zašto je dobra ideja da upišete dete na borilački sport.

SOCIJALIZACIJA

Poznato je da deca lakše stiču nove prijatelje kada su u sali za treniranje okruženi društvom sa kojim dele zajednički interes. Od najranijeg uzrasta, dete će shvatiti da je partner osoba koja mu pomaže u treniranju i napredovanju, a ne neko na koga treba da gleda kao na neprijatelja. Ovakav način treniranja podstiče kod deteta osećaj zajedništva, a ne rivalstva.

FIZIČKA AKTIVNOST

Umesto što će slobodno vreme provoditi uz kompjuter, odvedite dete na treninge i pomozite mu da od najranijih dana razvija i duh i telo. Na svim borilačkim sportovima prisutna je dobra energija, a instruktor će se potruditi da dete pored osnovnih veština, nauči i koliko je važna samodisciplina. 

SAMOPOUZDANJE

Svakim novim napretkom na treningu ili uspehom na takmičenju, dete će biti zadovoljnije, a samim tim će postepeno izgraditi samopouzdanje koje je jako bitno pogotovo u tinejdžerskim dobu.  

POŠTOVANJE PREMA DRUGIMA

Na svim treninzima borilačkih veština, trener se trudi da osim tehnike prenese i poštovanje prema protivniku i svima u grupi. U borilačkim sportovima odnos prema rilvalu je veoma bitan i zato se od samog starta ravija poseban odnos i poštovanje. 

REŠAVANJE KONFLIKATA

Najčešća zabluda o borilačkim sportovima je da se kroz ove veštine promoviše nasilje. Istina je zapravo sasvim drugačija.  Sve prave borilačke veštine i sportovi uče decu mirnom i nenasilnom rešavanju konflikata i naglašavaju  koliko je važno da se izbegava fizičko nasilje. Važno je i da spomenemo da dete koje trenira borilački sport neće biti nasilno, ali će umeti da se odbrani od onih koji ugrožavaju njegovu bezbednost.

Na lokaciji MEGA GYM NOVI SAD (Temerinska 95 ) možete upisati dete/decu na treninge JIU-JITSE. Više o treninzima i borilačkom klubu CDS, pogledajte OVDE.

Sve informacije o treninzima, uslugama, cenama i lokacijama pogledajte na sajtu www.megagym.rs

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About